Marţi, Februarie 09, 2016
   
Text Size

CRUCEA ALBA

Crucea Albă

Crucea Albă se află în rezervaţia Domogled - pe traseul turistic Băile Herculane - Crucea Albă - Izvorul Jelerău - , pe abrupturile stâncoase care înconjoară staţiunea Băile Herculane în partea vestică a acestuia. Este un obiectiv turistic major datorită atracţiei şi spectaculozităţii peisajelor care pot fi surprinse de la altitudinea de aproximativ 530 m.

Apariţia Crucii Albe este învăluită în mister iar existenţa ei a fost explicată prin legendele care au cucerit inima oamenilor din zonă.

Una dintre acestea spune că un tânăr pentru a-şi arăta dragostea faţă de iubita lui a hotârăt să cucerească muntele Domogled, ce se înalţă impunător asupra staţiunii Băile-Herculane, vrăjit de grandoarea şi spectaculozitatea peisajelor, a păşit în gol şi a îmbrăţişat astfel pentru totdeauna viaţa eternă.

În unele scrieri putem afla că această cruce a fost înălţată în memoria unui ofiţer care a luptat sub comanda generalului Ion Dragalina, în primul război mondial. Moartea nefericită a acestui ofiţer a survenit în urma mişeliei duşmanilor, care au retezat picioarele podului pe care îl traversa în drumul lui de la Podeni spre Herculane.

 

Plata online


Vizitatori online

Avem 3 vizitatori online